מרחבי למידה - בית ספר אלון חדר מדעים

מרחבי-למידה-קיר-זוכי-פרס-נובל
מרחבי-למידה-קיר-זוכי-פרס-נובל

סביבות למידה - הדמיית לוח חתני פרסי נובל למדע הישראליים

press to zoom
סביבות-למידה-בכניסה-לחדר-מדעים-של-בית-ספר-אלון
סביבות-למידה-בכניסה-לחדר-מדעים-של-בית-ספר-אלון

מרחב למידה לוח פירסי נובל הישראליים למדע

press to zoom
ארונות-בסביבות-למידה
ארונות-בסביבות-למידה

ארון מגירות בסביבות למידה בית ספר אלון

press to zoom

בית ספר אלון ביקש לשדרג את סביבות הלמידה של חדר המדעים. התבקשנו לתכנן ארונות אחסון אשר יכילו את כל הציוד הדרוש לתפעול חדר המדעים. ארון לתצוגת אמצעי המחשה מדעיים ושולחנות אשר סביבם יוכלו לשבת עד 6 תלמידים בנוחיות וכן שלט בכניסה לחדר המדעים.

בכניסה למעבדה בחרנו להציג את זוכי הנובל למדע של מדינת ישראל. הלוח ניבנה בצורת גריד המאפשר בעתיד להוסיף זוכים נוספים כל זוכה תוחם ע"י צבע דבר שאפשר שיוך המלל ותמונה הקשורה לזוכה ולסוג הזכייה. תמונתו של אלפרד נובל, יוזם הקרן למתן הפרסים, הוצגה כמדליה בה זוכים מקבלי פרס נובל. סביב המדליה הודבקו נורות לד בתאורה מתחלפת.

לשם האחסון בנינו ארונות מלוחות בירץ' (ליבנה) עם ציפוי פורמייקה בגוונים התואמים את הכיסאות שסופקו ע"י המזמין. הארונות כללו מגירות לסגירה רכה. הארון נבנה ממסגרת לוחות בירץ' בגוון טבעי עם דלתות ומדפים מזכוכית מחוסמת עם נעליה לכנפי הזכוכית.

השולחנות בקוטר של 120 ס"מ, יוצרו גם הם מלוחות בירץ', עם רגל אמצעית אפשרה להגדיל את הניידות סביב לשולחן. (בניגוד לשולחן עגול עם 4 רגלים אשר מקשה על ישיבת 6 אנשים סביבו). פני השולחנות צופו במדבקה נגד שחיקה עם נושאים מדעיים שונים: גוף האדם ופירמידת המזון החדשה, תולדות התעופה ומערכת השמש, מקורות אנרגיה המזהמת והירוקה, שמירה על כדור הארץ, והחקר המדעי. כל מדבקה חולקה ל6 חלקים כאשר כל חלק במדבקה מופנה לשולי השולחן כך שמול כל תלמיד היה שישית מהנושא ומופנה ישירות עליו.